1-1 hemma mot Trelleborg

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

På måndagskvällen var det åter dags för ny hemmamatch på ett soligt Behrn Arena och ÖSK tog emot Trelleborgs FF. Efter en chansfattig första halvlek var det 0-0 i halvtid. Holmberg gjorde 1-0 efter knappa timmen spelad men Karim kvitterade till 1-1 strax därefter. Trots flertalet bra målchanser åt båda håll sista delen av matchen så stod sig 1-1 och delad poäng.

Inför kvällens drabbning valde Järdler att satsa på två nya spelare in i startelvan jämfört med förlusten mot Helsingborg senast, Bark och Barsoum in på bekostnad av Gwargis och Shlimon. Matchen inleddes med tre tidiga hörnor för ÖSKs del men dessvärre blev ingen riktigt hotande mot Larsen i bortamålet. Trelleborg valde att lägga sig lågt med laget och tillät ÖSK att rulla boll på mittplan. Målchanserna lyste dessvärre inte ikapp med solen första 20, men i den 23:e minuten sköt i alla fall Valgeirsson ett distansskott på mål men enkel räddning av Larsen. Några minuter senare uppstod ett bra kontringsläge för ÖSK efter en TFF-hörna och Björnstad uppfattade att målvakten var långt ute och testade med ett skott från mittplan, dessvärre en bra bit utanför.

I den 32:a minuten ställde Modig och Påhlsson till det lite i ett hemspel och Malte skickade bollen rakt på en framrusande anfallare och bollen gick sånär in i mål. I den 34:e minuten slogs ett inlägg från ÖSKs högerkant och på bortre stolpen mötte Saeid med pannan men bollen blockades på väg mot mål. Farligare än så blev det inte under första halvlek som således slutade 0-0.

Andra halvlek inleddes med liknande matchbild som den första. Men i den 56:e minuten slog Valgeirsson ett inlägg mot straffområdet som Larsen tappade rakt ut i gapet på Holmberg som enkelt kunde skjuta in 1-0 i öppet mål. Målet gav en välbehövlig energiboost till de svartvita som gick in rejälare i duellerna efter ledningsmålet. Glädjen blev dock kortvarig för bara sju minuter senare slog Hörberg ett inlägg från högerkanten och centralt i straffområdet kunde en omarkerad Karim nicka in kvitteringen till 1-1. ÖSK fick inleda jakten på ett nytt ledningsmål.

I den 70:e minuten fick Björnstad ett skottläge från distans men avslutet utanför. I sekvensen efter kontrade gästernas inhoppare Salama som sköt från distans men Påhlsson gjorde en bra räddning. Chanserna avlöste varandra för i den 72:a minuten dribblade sig Barsoum in i straffområdet och lyfte in en perfekt boll till Holmberg som fläkte sig fram och sköt på volley från nära håll men bollen retligt nog över. Det var inte slut på chanskavalkaden där utan minuten senare hade Saeid ett kanonläge centralt i straffområdet men Larsen gjorde en grym reflexräddning. Med tio minuter kvar byttes Shagaxle och Backman in i hopp om att hitta ett segermål. Men strax därefter var det istället Trelleborg som fick ett gyllene läge att ta ledningen när Bohman kom helt fri i straffområdet men Påhlsson var snabbt ute och gjorde sig stor och stod för en kanonräddning. På tilläggstid fick nyss inkomna Bergmark ett läge från distans och drog iväg ett fräsande skott men bollen seglade tätt över ribban. Inget av lagen lyckades hitta segermålet i slutsekunderna och det blev delad poäng 1-1.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 29 juni kl. 15.00 borta mot GIF Sundsvall.

Statistik
Resultat: 1-1 (0-0)
Mål: Holmberg 56’, Karim 63’
Varningar: Modig, Karim, Ogwuche, Hörberg
Hörnor: 5-4
Byten ÖSK: Sebastian Crona ut – Lucas Shlimon in (72’), Mohammed Saeid ut – Hamse Shagaxle in (81’), Adam Bark ut – Victor Backman in (81’), Elias Barsoum ut – Niclas Bergmark in (90’).
Byten Trelleborg: Armin Culum ut – Othmane Salama in (61’), Pierre Larsen ut – Mattias Andersson in (76’), Eren Alievski ut – Emmanuel Godwin in (79’).
Domare: Erik Mattsson, Almira Spahic (ass.), Viktor Sundberg (ass.) och Ahmed Abid fjärde).
Publik: 2939

Startelva ÖSK
Malte Påhlsson
Valgeir Valgeirsson – Erik McCue – Jesper Modig – Tobias Björnstad
Elias Barsoum – Sebastian Crona – Mohammed Saeid
Samuel Kroon – Kalle Holmberg – Adam Bark

På bänken: Strindholm, Bergmark, Shlimon, Shagaxle, Hansemon, Backman, Gwargis

Startelva Trelleborg
Andreas Larsen
Felix Hörberg – Abel Ogwuche – Tobias Karlsson – Eren Alievski
Hady Karim – Zander Hyltoft – Karl Wendt
Armin Culum – Filip Bohman – Pierre Larsen

På bänken: Ellborg, Salama, Mattsson, Käck, Asani, Godwin, Andersson

Text: Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908